‘Avukat, savunduğu şeye gerçekten inanmalı’

06.12.2017

Medipol Üniversitesinde düzenlenen programda konuşan ünlü avukat Altın Mimir, bir kişinin avukatlığını yapabilmek için o kişinin haklarının gerçekten ihlal edildiğine inanmak gerektiğini söyledi.

b7c125-altinmimir1.jp

Medipol Üniversitesi Kuzey Kampüste genç hukukçulara yönelik bir konferans gerçekleştirildi. ‘Genç Hukukçulara Tavsiyeler’ başlığı altında yapılan programı Toplumsal Düşünce Kulübü organize etti. Etkinlikte ilk sözü alan Medipol Üniversitesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, hukuk öğrencilerinin sadece teoride değil pratikte de iyi olmaları gerektiğine işaret etti. Artuk, öğrencilerin aldıkları teorik eğitimleri adliyelerde çalışarak pratik hayata uyarlamalarının gereğine işaret etti. Programa katılan diğer konuşmacı Av. Altın Mimir ise avukatların adaletin temsilcileri olduğunu ve avukatsız bir adalet sisteminin olamayacağını söyledi. Avukatlığın toplumdaki önemine dikkat çeken Mimir, avukatların adaletin ve doğrunun yanında olması gerektiğini belirtti. Mimir, bir kişinin avukatlığını yapabilmek için o kişinin haklarının gerçekten ihlal edildiğine inanmak gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:40