Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü kuruldu

28.11.2017

Sağlık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerdeki araştırmacıları tek çatı altında buluşturmayı amaçlayan Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Medipol Üniversitesi bünyesinde kuruldu.

85-8e8f-f662247ba2da-Enstitu_NEW.jpg

Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Medipol Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Kalkınma Bakanlığının desteğiyle kurulan enstitünün bünyesinde Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER), Tıbbi Araştırma Merkezi (MEDİTAM), Kanser Araştırmaları Merkezi, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ve İlaç Geliştirme Merkezi yer alıyor. Enstitü, sağlık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerdeki araştırmacıları aynı çatı altında buluşturmayı amaçlıyor. Laboratuvar altyapısının lisansüstü öğrencilere de açık olduğu enstitü yeni araştırmacılara birçok fırsatlar sunuyor. Enstitü Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik alanlarda uluslararası çapta rekabet edebilmesini ve yerli teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:48