10. Uluslararası Tıbbi Hipnoz Kongresi Medipol’de yapıldı

20.11.2017

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Tıbbi Hipnoz Kongresi 3 gün süren oturumlarla Medipol Üniversitesinde gerçekleştirildi.

c-4297-914c-befc118177c8-hipnoz_02.jpg

Medipol Üniversitesi, Tıbbi Hipnoz Derneği ve Avrupa Hipnoz Birliği ortaklığıyla organize edilen 10. Uluslararası Tıbbi Hipnoz Kongresi Kavacık Güney Kampüste gerçekleştirildi. Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Ömer, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, diş hekimliği alanındaki hipnoz çalışmalarıyla tanınan Dt. Ali Eşref Müezzinoğlu, Avrupa Hipnoz Derneği Başkanı Kathleen Long, Avrupa Hipnoz Derneği Üyesi Gaby Golan ve Zihinsel Terapi Uzmanı Yossi Adir gibi alanında uzman isimlerin katıldığı kongre 3 gün sürdü.

“HİPNOZ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMASINDAN BİRİ”
Kongrede açış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç hipnozun Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan 15 geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamasından biri olduğunu söyledi. Tokaç, hipnozu sadece sertifika sahibi hekim ve diş hekimi ile hekim gözetiminde klinik psikologların yapabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Abdulkadir Ömer ise hipnozun geleneksel tıp içerisinde önemli bir yer teşkil ettiğini, geleneksel tıbbın da günümüz tıp pratiği içerisinde daha fazla yer almaya başladığını kaydetti. 3 gün boyunca 20 farklı oturumun gerçekleştirildiği kongrede zihinsel hipnoterapi, hipnoz uygulamaları ve hipnoakapunktur gibi konular ele alındı. Kongrede ayrıca katılımcılarla birlikte hipnoterapi uygulaması gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:52