'Melen Barajı İstanbul’un su ihtiyacını karşılayacak'

02.11.2017

Medipol Üniversitesinde gerçekleşen seminerde konuşan DSİ Şube Müdürü Azize Aydeniz Kalaycıoğlu, yapımı kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan Melen Barajı’nın İstanbul’un su ihtiyacının üçte b..

6-DSI_2017_MGS.J

Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Azize Aydeniz Kalaycıoğlu, Medipol Üniversitesinde 3’üncüsü düzenlenen Mesleki Gelişim Seminerlerinde bir konuşma yaptı. Kavacık Kuzey Kampüsünde gerçekleşen seminerde Kalaycıoğlu, DSİ’nin görevlerinden ve çalışma alanlarından bahsetti. DSİ’nin toplam 2040 gözlem istasyonuna sahip olduğunu belirten Kalaycıoğlu, bu istasyonlar vasıtasıyla adeta akan her damla suyu kontrol edebildiklerini söyledi. Türkiye’deki tarım arazilerinin yüzde 74’ünün sulanabildiğini dile getiren Kalaycıoğlu, öte yandan ülkemizdeki 540 metreküplük sudan yalnızca 98 milyar metreküpünden faydalanabildiğini kaydetti. Batırma tüp vasıtasıyla İstanbul Boğazı’nın altından temiz su tüneli inşa ettiklerinin altını çizen Kalaycıoğlu, yakın bir tarihte tamamlanacak olan Melen Barajı ile mega kentin su ihtiyacının üçte birinin karşılanacağını dile getirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:12