“Ezberlenip unutulacak formüllerle öğrencileri boğmamalıyız”

30.10.2017

“Mesleki Gelişim Seminerleri” kapsamında Medipol Üniversitesinde konuşan Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu, “Sınavlarda öğrencilere ezberlenip unutulacak formülleri sormakla iş bitmiyor. Karmaşık form..

681-ac10-3e7cc18255d6-Bahattin_Karagozoglu.jpg

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesince düzenlenen “Mesleki Gelişim Seminerleri”nin ikinci konuğu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu oldu. Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen seminerde Karagözoğlu, “21. Yüzyılda Mühendislik Eğitiminin Gerekleri” başlığı altında bir konuşma yaptı. Türkiye’de öğrencilerin eğitim hayatında öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta kullanamadıklarını söyleyen Karagözoğlu, öğrencilere sınavlarda ezberlenip unutulacak formülleri sormayı “eğitim” olarak adlandırmadığını belirtti. Bu tür formüllerle öğrencileri boğmamak gerektiğini dile getiren Karagözoğlu, öğrencide merak uyandırmayan dersin hocasının kendisini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:18