‘Obez hastaların çocuklarında şizofreni daha sık görülüyor’

23.10.2017

Medipol Üniversitesinde düzenlenen “Değişim İçin Helal ve Sağlıklı Besleniyorum” başlıklı konferansta konuşan Prof. Dr. Fatih Gültekin, bazı gıdaların obeziteye sebep olduğunu, obeziteli ebeveynle..

fafe9b59e-Fatih_Gultekin.JPG

Eğitim ve Değişim Derneği (E-DER)’in düzenlediği “Değişim İçin Helal ve Sağlıklı Besleniyorum” konulu konferans, Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programın konuşmacısı olan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, sağlıklı beslenmeyi 4N prensibiyle açıkladı. Gültekin bunları; ne yiyoruz, ne kadar yiyoruz, ne şekilde yiyoruz ve ne zaman yiyoruz şeklinde sıraladı. Bazı gıdaların obeziteye yol açtığını belirten Gültekin, obez hastaların çocuklarının şizofreni ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

“ACIKARAK YEMEK YEMENİN TADINA VARMALIYIZ”
Beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesinin elzem olduğunu savunan Gültekin şöyle devam etti: “Çocuklarda öğün alışkanlığının oturtulması gerekiyor. Ara öğünlere ihtiyacımız yok. Acıkarak yemek yemenin tadına varmalıyız. Doymadan yemekten kalkma alışkanlığını edinmemiz lazım. Ayrıca olabildiğince işlenmemiş doğal gıdaları tercih etmemiz gerekiyor. Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek bağırsak sağlığı için çok önemli. Sofralarımızda salata eksik etmeyelim. Katkı maddelerinin çok kullanıldığı hazır gıdaları tüketmeyi de azaltalım.”

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:24