Savaşın 6. yılında Suriyeli kadınların günlük yaşamları

17.10.2017

Yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmış Suriyeli kadınların günlük yaşam pratikleri Medipol Üniversitesinde masaya yatırıldı.

Suriye_Multeci_Kadinlar (1).JP

“6. Yılında Türkiye’de Yaşayan Suriyeli Kadınların Günlük Pratikleri Çalıştayı” Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (AKAM) ve Toplum ve Kadın Araştırmaları Merkezi (TOKA-M) işbirliğiyle Kavacık Kuzey Yerleşkesinde yapıldı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Yrd. Doç. Dr. Duygu Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Genç’in açış konuşmalarıyla başlayan çalıştay 3 oturum halinde yapıldı. Oturumlarda Suriyeli mülteci çocukların eğitimi, Suriyeli kadınların tıbbi gereksinimleri, Suriyeli kadınların evlilik pratikleri, sivil toplum kuruluşları gözüyle Suriyeli kadınlar, belediyeler ve Suriyeli kadınların temel ihtiyaçları ile Türk Kızılayı Toplum Merkezleri Projesi’nin Suriyeli Kadınlar için yürüttükleri faaliyetler ele alındı. Çalıştayın sonuç raporunun önümüzdeki günlerde açıklanması planlanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:28