GSTM Fakültesinde yılın ilk dersi işlendi

11.10.2017

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 2017-2018 akademik yılına Güney Kampüste törenle başladı.

d4434ffe4740-Mimarlik_acilis_de

Dekan Prof. Dr. Attila Dikbaş açılış konuşmasında, “ilişkilendirme”, “sorgulama”, “yaratıcılık”, “işbirliği” ve “iletişim” gibi kazanımların önemini vurgulayarak, eğitimdeki küresel değişime ayak uydurmanın şart olduğunu belirtti. Dikbaş aynı zamanda, fakültenin bölümlerinde mühendislik-teknoloji tabanlı bir eğitim felsefesiyle araştırma ve geliştirme odaklı yaklaşımla, sektörle yakın işbirliği içinde ve uygulamaya yönelik bir mesleki eğitim sunduklarını söyledi. Akademik yılın davetli konuşmasını, İstanbul Teknik Üniversitesinin ilk kadın rektörü olarak 1996-2004 yılları arasında görev yapan Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer yaptı. Prof. Sağlamer tasarım ve mimarlık eğitimindeki değişime yönelik yaptığı aktarımların ardından “kararlılık”, “mesleğe adanmışlık”, “takım çalışması” gibi değerlerin önemini vurguladı. Tüm bölüm başkanlarının bölümlerini tanıtan konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Hasan Şener akademik dönemin ilk dersini verdi. Şener, mimari tasarım çalışmalarında insan, çevre, mekân algısının önemine vurgu yaptı. Dekan Dikbaş'ın kapanış konuşmasının ardından ilk gün dersleri sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:30