Salim Al Hassani: Batı’nın karanlık çağı Müslümanların altın çağı oldu

05.10.2017

İngiltere’de bulunan Bilim Teknoloji ve Medeniyet Kurumu Başkanı ve “1001 İcat: İslam Medeniyetinin Kalıcı Mirası” isimli sergi, kitap ve filmden oluşan projenin yürütücüsü Prof. Dr. Salim Al Hassa..

0876f7ae8-Al_Hassani.JPG

Prof. Dr. Salim Al Hassani, yarım asrı aşkın süredir arkadaşı olan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp’in davetiyle geldiği Medipol’de bilim tarihine ilişkin görüşlerini paylaştı. “Science from All” başlıklı konferans, Kavacık Kuzey Kampüste düzenlendi. Konferansta ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Talip Alp, Müslüman bilim insanlarının Rönesans’a büyük katkı sunduklarını söyledi. Bilimin tüm medeniyetlerin ortak ürünü olduğunu belirten Prof. Alp’in kaldığı yerden devam eden Prof. Hassani ise bilimin sadece Batı medeniyetinin çabalarıyla oluştuğuna dair dünyadaki genel algının hatalı olduğunu kaydetti. Hassani, bir dönem Batı’daki bazı okulların Müslümanların “mektep” sistemini takip ettiğini söyledi. Batı’nın “Karanlık Çağ” olarak değerlendirdiği döneme de değinen Al Hassani, Müslümanların bu çağda bilimsel faaliyetlerde altın çağını yaşadığını anımsattı. Eğitim sistemine de değinen Al Hassan, pazar ideolojisinin yaygınlaşmasından ötürü günümüz eğitiminin not düzenine indirgendiğini savundu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:31