Medipol Mimarlık, Kıbrıs’ın ekolojik köyünde meydan düzenlemesi yapacak

03.10.2017

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kıbrıs’ta yer alan ekolojik köyde meydan düzenleme projeleri yürütecek.

48-42fe-ac6e-78e5fe4b88d9-Buyukkonuk_EkoKoy_2017.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, KKTC Büyükkonuk Belediyesi’nin organize ettiği 20. Geleneksel Büyük Eko Günleri kapsamında düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Kıbrıs’taki eko köyde yapılacak meydan düzenleme proje çalışmalarının detayları anlatıldı. Proje ile öğretim elemanları ve öğrenciler, eko köydeki geleneksel tarihi dokuyu bozmadan çevre düzenleme çalışmalarını yürütecek. Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Atilla Dikbaş, “Ekolojik köylerin önemi giderek artıyor. Buradaki proje küresel ölçektekilere göre daha etkili. Çünkü büyük bir katılımla ve motivasyonla yapılıyor. Türkiye’den çok büyük bir hayranlıkla izliyoruz. Bu projeye de dâhil olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:33