İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi toplumsal faydanın temel taşı olan sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma amaçlarını merkezi bir konumda tutmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede, idari ve akademik personel ile öğrencilerin birlikte katılımını sağlayarak, eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir.

Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi, öncelikle Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır.

Merkez bünyesinde, bilgi üretim ve yönetiminin yapılabileceği, yenilikçi bir akademik eko-sistem inşa edilmektedir. Bu eko-sistemde, akademik, teknik ve eğitsel faaliyetlere odaklanarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerini destekleyen projeler geliştirilmektedir. Toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına çözüm odaklı yaklaşımlar sunmak, merkezin temel amacını oluşturmaktadır.

Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi, sadece üniversite içinde değil, aynı zamanda çeşitli sektörler ve paydaşlarla iş birliği yaparak etkileşimli bir yapı oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu çabalar, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir geleceğe katkı sağlamak adına önemli bir adım olmaktadır.

Prof. Dr. Rana ATABAY KUŞÇU

Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü