Liseli Öğrencilere Yönelik Farkındalık ve Kültürlerarası Beceriler Etkinliği

20.03.2024

4

Ayrımcılığı Önleme Ofisi olarak, liseli öğrencilere yönelik bir farkındalık ve kültürler arası beceri geliştirme etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, öğrencilere ülkeler arası benzerliklerin farkındalığını artırmayı, kültürler arası çalışmaların ne olduğunu ve medeniyet kavramının hangi alanlarda birleştiğini göstermeyi, aynı zamanda kültürel çalışmalarda farklılıkların ne kadar zenginlik oluşturabileceğinin anlatılması hedeflendi.

Etkinlikte, farkındalık konusunda en iyi uyumun karşıtlıklardan doğduğunu vurgulanmak istendi.

Heracleitus'un dediği gibi, "Karşıtlar yararlıdır." Bu sözle, farklı kültürlerin bir araya gelerek ortak bir anlayış ve uyum oluşturabileceğini ve bunun farkındalıklarımızı zenginleştirebileceği ifade edildi.

Düzenlediğimiz etkinlikte, liseli öğrencilere farklı ülkeler arasında ortak noktaları keşfetme fırsatı verildi.

Aynı zamanda kültürler arası çalışmalara katılarak farklı kültürleri tanıma ve anlama becerilerini geliştirmelerine destek olundu. Böylece, insanların farklılıkları anlamalarını ve birlikte çalışmalarını sağlayarak daha kapsayıcı bir toplum oluşturmaya yardımcı olduğu vurgulandı.

Ayrıca, medeniyet kavramının yalnızca bilimsel ve teknolojik gelişmelerle sınırlı olmadığını da belirttik. Medeniyet, aynı zamanda insanların birbirleriyle etkileşimde bulunarak kültürel, sanatsal ve entelektüel alanda ortak bir birikim oluşturdukları bir kavramdır. Bu birikim, kültürel çalışmalarda farklılıkların zenginlik yaratabileceği bir alanı temsil eder.

Bu etkinlikle, liseli öğrencilere farkındalık ve kültürler arası becerileri geliştirmeleri için bir yol göstermeyi ve onlara farklı kültürleri anlama ve değerlendirme fırsatı sunmayı amaçlandı.

5

6