5.Dönem Kupa Terapi Sertifika Tescil Süresi Uzatma Başvurusu

01.07.2024

Sertifika Tescil Süresi Uzatma Başvurusu
(5.Dönem Kupa Sertifikaları)

Üniversitemiz GETAT Merkezi tarafından 13/05/2017-21/05/2017 tarihlerinde gerçekleşen 5. Dönem Kupa Terapi Eğitiminde aldığınız Sağlık Bakanlığı Onaylı Kupa Terapi Sertifikanızın Tescil Süresi Uzatma işlemini tamamlamanız gerekmektedir.

Bilindiği üzere 04 Şubat 2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanan 26/02/2024 tarihli ve 237147415 sayılı makam oluru ile kabul edilen kupa uygulaması sertifikalı eğitim programı standardının geçici 1'inci maddesinde yer alan; 'Bu standartlar yayımlanmadan önce tescil edilmiş sertifikaların yenileme işlemleri için sertifika sahibi ;sertifika geçerlilik süresi dolmadan en erken 3 (üç) ay önce ve son geçerlilik tarihini izleyen en geç 1 (bir) yıl içinde aşağıda yer alan şartlardan en az birini taşıdığını belgeleriyle birlikte bağlı olduğu Müdürlük aracılığıyla ilgili birime başvurması halinde bir defaya mahsus olmak üzere geçerlilik süresi uzatılacaktır.
Kupa Uygulama Sertifikasının geçerlilik süresinin uzatılabilmesi için sertifika sahibinin sertifikanın geçerlik süresi içeresinde; 1) en az 1 (bir) kez kupa ile ilgili ulusal/uluslararası eğitimlere veya bilimsel toplantılara katılmış olma veya
      2)1 (bir)adet ulusal/uluslararası hakemli dergide kupa konusunda yayın yapmış olma   veya
      3) aktif olarak bu alanda 6 (altı) ay süre ile çalışmış olma hükümlerinden en az bir tanesini sağlaması gerekmektedir. Sertifika yenileme işlemlerini bu standart hükümlerine göre yaptırmak isteyen sertifika sahipleri madde 16 hükümlerine tabi tutulur.' hükmüne istinaden adı geçen tabiplere ait Kupa Uygulama Sertifikalarının geçerlilik süreleri 5 (beş)yıl süre ile uzatılmış ve arkasına şerh düşülen sertifika asılları adı geçen kişilere teslim edilecektir.
Yukarıdaki şartları sağlayan katılımcıların evrakları ve sertifika asılları ile bağlı olduğu Müdürlüğe başvurması gerekmektedir.

*Yukarıdaki şartları sağlayamayan sertifika sahiplerinin ise Sertifika Yenileme Sınavına girmesi gerekmektedir.

Şartları sağlayamıyor ve merkezimiz tarafından düzenlenecek olan sınava katılmak istiyorsanız ekli dilekçeyi doldurup imzalayıp taratarak tarafımıza mail ile iletmeniz gerekmektedir.
(Fotoğraf ile çekilen dilekçeler kabul edilmeyecektir.)
10 Temmuz Çarşamba   gününe kadar dilekçe ile başvuracak olan hocalarımıza Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek sınav tarihinin bilgisi verilecektir.
İlgili tarihlerden sonra gelen başvurular tescil uzatma sürenizin geçmesi nedeniyle yine Bakanlık kriterleri gereğince kabul edilemeyecektir.

Saygılarımızla,

Adres: İstanbul Medipol Üniversitesi SEM