Ana içeriğe atla

1.Uluslararası Ebelik Günleri sona erdi

28.04.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “1.Uluslararası, 2.Ulusal İstanbul Ebelik Günleri” sona erdi. Normal doğumun öneminin vurgulandığı kongreye ülkemiz genelinden 700 ebe, Avru..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “1.Uluslararası, 2.Ulusal İstanbul Ebelik Günleri” sona erdi. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra pek çok üniversite, kamu hastanesi ve STK’nın katkı sunduğu kongrede ebelik mesleğinin mevcut durumuna ve normal doğumun önemine dikkat çekildi. 3 gün süren kongre boyunca ‘ebelik’, ‘gebelik’ ve ‘doğum’ konularını içeren çok sayıda konferans, sözlü bildiri ve poster bildirisi gerçekleştirildi. Kongreye Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Medipol Mega Üniversite Hastanesi İşletme Direktörü Özer Koca, Dünya Sağlık Örgütünden Prof. Dr. Lale Say, Avrupa Ebeler Birliğinden Barbara Finderle, Türk Ebeler Derneği Başkanı Dr. Nazan Karahan ve oyuncu Gözde Kocaoğlu Yağmur’un da aralarında olduğu yurt içi ve yurt dışından 700’e yakın ebe ve ebelik öğrencileri katıldı.

KARAHAN: İSTEĞE BAĞLI SEZARYENE KARŞIYIM

‘Ebeler için uzman eğitim, hayat için sağlıklı bir adım’ temasıyla yola çıkılan kongrenin kapanış gününde söz alan Türk Ebeler Derneği Başkanı Dr. Nazan Karahan İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan kongrenin ebelik mesleğinin geleceği açısından büyük kazanım olduğunu söyledi. Karahan, ebelik mesleğinin geleceğini şekillendirmede en önemli kaynağın ise kadınlar olduğunu vurguladı. Ülkemizin kadınlarının doğumda prensesler gibi hizmet görmeyi hak ettiğini kaydeden Karahan, isteğe bağlı sezaryene ise karşı olduğunu ifade etti. Kongreye bebeğiyle katılan oyuncu Gözde Kocaoğlu Yağmur ise, kendi doğum sürecini anlattığı konuşmasında gebelik sürecinde olan kadınlara normal doğumu tavsiye etti.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:24