Ana içeriğe atla

2018’de Medipol’de neler yaşandı?

28.12.2018

2018, Medipol için rekorlarla ve başarılılarla dolu bir yıl olarak kayıtlara geçti. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu geçen sene olduğu gibi yine sağlık alanında “Türkiye’nin Altın Markası” seçildi. H..

612542ce-e704-49e4-8c81-cb87c85b7fa2-Alman

Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu geçen sene olduğu gibi bu sene de sağlık alanında “Türkiye’nin Altın Markası” seçildi. Birçok başarıya imza atılan sene içerisinde himayemizde düzenlenen Parkinson hastalarının ‘Büyük Buluşması’ndan da ‘Guinness Rekoru’ çıktı. İstanbul Medipol Üniversitesi ise geçtiğimiz yıllardaki başarısını perçinleyerek YKS’nin en başarılı adaylarının tercihi oldu. TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener’in de aralarında olduğu YKS’de dereceye giren ilk 57 öğrencinin 10’u Uluslararası Tıp Fakültesinde eğitim almaya başladı. İstanbul Medipol UTF, aynı zamanda Türkiye’deki bütün tıp fakülteleri arasında en yüksek tavan (562,95) ve taban (549,17) puanlara sahip tıp fakültesi oldu. 2018 yılında akademik personelimizin aldığı prestijli ödüller ise göğsümüzü kabarttı. Halihazırda 176 farklı diploma programında eğitim veren üniversitemiz, geçtiğimiz haziran ayında yaklaşık 7 bin öğrenciyi mezun etti. 2018, öte yandan Medipol için akreditasyon sürecinin ivmelendiği bir yıl oldu. Kurulduğu günden bugüne birçok başarılı organizasyona imza atan üniversitemiz bu yılda da çok sayıda sempozyumu, çalıştayı, konferansı, paneli, söyleşiyi, açılışı, sergiyi, konseri ve daha fazlasını başarı ile tamamladı. 2019 yılına girerken geride bıraktığımız senede neler yaşandı bir kez daha hatırlayalım.

 

İşte 2018 yılında Medipol’de öne çıkanlar:

 

OCAK

Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezimiz açıldı

İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde kurulan Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezi açıldı.

 

ŞUBAT

Sektör yöneticileri Kariyer Zirvesi ‘18’de buluştu

İnsan Kaynakları Kulübünün bu yıl ikincisini organize ettiği Kariyer Zirvesi farklı sektörlerden güçlü markaları öğrencilerle bir araya getirdi.

 

MART

Geleceğin Bilimi Hareketi bilim severleri bir araya getirdi

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde bine yakın etkinlik düzenleyen Geleceğin Bilimi Hareketi bu yıl düzenlediği Geleceğin Bilimi Forumu’nda da bilim severleri bir araya getirdi.

 

NİSAN

Beyin pili ameliyatı olan 329 hasta Guinness Dünya Rekoru kırdı

Medipol Eğitim Sağlık Grubu himayesinde toplanan beyin pili ameliyatı olmuş 329 kişi Dünya Parkinson Günü öncesinde aynı salonda buluşarak ‘Guinness Dünya Rekoru’na imza attı.

 

İstanbul Ebelik Günleri uluslararası arenaya taşındı

Geçen yıl ilki düzenlenen İstanbul Ebelik Günleri bu sene uluslararası arenaya taşındı. Ülkemiz genelinden 700 ebenin yanı sıra Avrupa ve Asya ülkelerinden de katılım olan kongrenin açılışında konuşan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak, “Müdahalesiz doğum, güçlü bir anne, güçlü bir bebek ve gelecek için güçlü bir toplum demektir” dedi.

 

MAYIS

Genç şarkıcı Edis İMÜFEST’te sahne aldı

İMÜFEST ‘18 yaklaşık 10 bin öğrencinin katılımıyla Kavacık Kuzey Kampüsümüzde gerçekleştirildi. Türk pop müziğinin yükselen yıldızı Edis Görgülü sevilen şarkılarını Medipol öğrencileri için söyledi.

 

Obeziteye karşı ‘HADİ Medipol, HADİ Türkiye’

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘HADİ Medipol, HADİ Türkiye’ sloganıyla iki panel düzenlendi.

 

‘Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “10. Uluslararası TRT Belgesel Günleri” kapsamında ödüller verildi.

 

HAZİRAN

Yaklaşık yedi bin öğrencimiz mezun oldu

Üç gün süren İstanbul Medipol Üniversitesi ‘2018 Mezuniyet Töreni’nde 12 fakülteden yaklaşık yedi bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

 

TEMMUZ

Liseli gençler teknoloji kampında buluştu

İstanbul Medipol Üniversitesi ‘Teknoloji Yaz Kampı’ kapsamında Türkiye’nin yedi bölgesinden çok sayıda lise öğrencisine kapılarını açtı.

 

AĞUSTOS

Eğitim Fakültesi otizmli bireyler için yaz okulu düzenledi

Eğitim Fakültemiz ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’na karşı farkındalık oluşturmak ve maddi olanakları kısıtlı olan otizmli bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlamak için yaz okulu düzenledi.

 

EYLÜL

Medipol’den taban ve tavan puanlarda rekor!

İstanbul Medipol Üniversitesi bu sene de geleneği bozmadı ve YKS’nin en başarılı adaylarının tercihi oldu. TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener’in de aralarında olduğu YKS’de dereceye giren ilk 57 öğrencinin 10’u Uluslararası Tıp Fakültesinde eğitim alacak.

 

İstanbul Medipol Üniversitesi ‘6G Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘6G Çalıştayı’nda haberleşme teknolojilerinin geleceği masaya yatırıldı.

 

KASIM

Çamlıca Hastanemiz hizmete girdi

İstanbul Medipol Üniversitesinin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinden biri olan “Çamlıca Hastanesi” hizmete girdi.

 

ARALIK

Medipol, ‘Sıfır Atık’ dönemini başlattı

İstanbul Medipol Üniversitesi, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için ‘Sıfır Atık’ dönemini başlattı. Medipol, kampüste kurulan kompost cihazı ile katı yemek atıklarını organik gübreye dönüştürerek doğaya kazandıracak.

 

Medipol, 2018’de de sağlığın ‘Altın Marka’sı

Medipol Sağlık Grubu, “II. Türkiye Altın Marka Ödülleri” kapsamında halk oylamasıyla sağlık alanında geçen yıl olduğu gibi bu sene de birinci seçildi.

 

18 bölümümüz akredite oldu

2018, İstanbul Medipol Üniversitesinin akreditasyon çalışmalarının ivme kazandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Mayıs ayında ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, aralık ayında ise İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri ile Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı 17 bölümümüz akredite oldu.

 

MEDİPOL’E ÖDÜL YAĞMURU

İstanbul Medipol Üniversitesi 2018’de akademik personelinin farklı alanlarda aldığı ödüllerle büyük gurur yaşadı. İnsan ve Toplum Bilimlerinden Prof. Dr. Mehmet İpşirli Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne, REMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ise ‘TÜBİTAK Bilim Ödülü’ ve ‘2018 Aziz Sancar Bilim, Teşvik ve Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Mühendislik ve Doğa Bilimlerinden Doç. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen ‘2018 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP)’ ödülünü kazandı, UNESCO ve L’Oreal Türkiye tarafından 2018’in ‘Bilim Kadını’ seçildi. Diş Hekimliğinden Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Özcan IADR tarafından ‘Yılın En Seçkin Bilim İnsanı’ seçilirken Dr. Öğr. Üyesi Gülşilay Sayar ve Dr. Öğr. Üyesi Delal Dara Kılınç ise 16. GREATIST Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’nde sözlü sunum dalında birinci oldu. Tıptan Dr. Öğr. Üyesi Muhammet İkbal Alp ‘Süheyl Ünver Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Genç Araştırmacı Ödülü’ne, Eğitimden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erkek ‘ODTÜ Yılın Doktora Tezi Ödülü’ne, Öğretim Görevlimiz Fatih Baha Aydın da kaleme aldığı ‘Bihaber’ isimli kültür romanı ile ‘Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görüldü.

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 14:53