5. Yaz Dinlencesi Akademik Sohbeti yapıldı

11.09.2016

Medipol Üniversitesi’nin Ayvacık Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Yaz Dinlencesi Akademik Sohbetlerinin beşincisi 8-10 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

bfe4-a1ea5dd3d247-BioHukuk5.JPG

Medipol Üniversitesi BioHukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Ayvacık Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Yaz Dinlencesi Akademik Sohbetlerinin 5’incisi yapıldı. Bu yıl "doğal olan" teması ile 8-10 Eylül 2016 tarihleri arasında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş Köyü Sivrice Koyu'nda gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Sayman yaptı. Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, öğretim üyeleri, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şahin, son yıllarda Ayvacık’ta gerçekleşen yatırımları ve kentin ihtiyaç duyduğu konuları dile getirdi. Toplantıda ilk gün Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tangül Müdok, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlçin Gönenç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Artuk Ardıçoğlu, Avukat Dr. Ender Özeke; ikinci gün Queen Mary University of London’da görev yapan Prof. Dr. Willam Spence, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Çağavi, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman; son gün ise Queen Mary University of London’da görev yapan Prof. Dr. Penny Green, Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Keskin ve Marmara Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Tunç Akkoç sunumlar yaptı. Tıp, hukuk ve genetik bilimlerinden akademisyen ve araştırmacıların ağırlıkta olduğu toplantıda dünya üzerinde doğal olanın ve olmayanın ne olduğuna dair bilimsel değerlendirmelerde bulunuldu, tebliğlerden sonra uzun tartışmalar yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:42