Akman: Gelecekte kırılmayan ve katlanabilen cam ürünleri kullanacağız

25.03.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Oya Akman, teknolojik gelişmelerle birlikte cam malzemesinin hayatımızı çok etkileyeceğini, gelecekte kırılmayan ve katlanabilen cam ürünleri ..

6496a23bbb7-Oya_Akman_GPT.JPG

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Oya Akman, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Cam Tasarımı ve Teknolojisi” başlıklı bir konuşma yaptı. Akman konuşmasında gelecekte cam ürünlerinin hayatımıza getireceği yenilikleri ve cam ürünleri endüstrisini anlattı. Tarih boyunca taş, bakır, tunç ve demir gibi doğadaki farklı malzemelerin toplumları ve kültürleri etkilediğini ifade eden Akman, günümüzde ise camın çok önemli olduğunu, adeta bir “cam çağı” yaşadığımızı söyledi. Teknolojik gelişmelerle birlikte camın hayatımızı değiştireceğine dikkat çeken Akman, gelecekte kırılmayan ve katlanabilen can ürünleri kullanacağımızı ifade etti. Akman konuşmasında ayrıca farklı firmalar için tasarladığı ambalaj ürünlerini slayt aracılığıyla izleyicilere tanıttı. Akman’ın tasarladığı ürünler arasında İngiltere ve Almanya’da düzenlenen tasarım yarışmalarında ödül alan Gagoz firmasının ambalaj ürünü dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:17