Algun, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde konuştu

02.03.2015

İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Candan Algun, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün düzenlediği etkinlik kapsa..

6e2f39ff-e969-406b-9ebd-6ccb0b73d28f-Candan_Algun_2.jpg

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul Medipol Üniversitesi ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Algun, denge sorunlarının nedenlerini anlattı. Algun, yaş alma ile düşme oranlarında sıklığında artışlar olduğunu ve “Toplum Temelli Rehabilitasyon” çalışmalar kapsamında bu duruma özel önem verdiklerini söyledi. Denge ve düşme risklerinin hesaplanmasında değerlendirme yöntemlerinin de önemine değinen Algun, konu ile ilgili yapılan araştırmalarda objektif değerlendirme aracı olarak kendilerinin de egzersiz laboratuvarında statik ve dinamik denge ölçüleri yaptıklarını ve konuyla ilgili ileri araştırmalar planladıklarını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:27