Ana içeriğe atla

Alkin: Göçmenler ülke ekonomisine katılmalı

27.04.2017

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, UTESAV’ın düzenlediği Nisan Ayı Fikir İklimi Çalıştayında Türkiye’de son yıllarda artan göçmen nüfusunun ülke ekonomisine katılması gerekti..

d

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Hatice Karahan, Doç. Dr. Nurullah Gür, Yrd. Doç. Dr. Faik Tanrıkulu ve Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Babacan Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (UTESAV) düzenlediği Nisan Ayı Fikir İklimi Çalıştayına konuşmacı olarak katıldı. MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleşen çalıştayda göçmenler ve ekonomi konuları masaya yatırıldı.

“ABD’DEKİ GÖÇMENLER APPLE VE FACEBOOK’U KURDU”
UTESAV Başkan Vekili Mehmet Develioğlu’nun açış konuşmasının ardından başlayan oturumda söz alan Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye’de son yıllarda artan göçmen nüfusunun ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi. Uyguladığı göçmen stratejisiyle ABD’nin dünyada en çok katma değer üreten ülke konumuna geldiğini ifade eden Alkin, “Ülkede birinci ve ikinci kuşak göçmenler Apple, Google, Facebook, Amazon, Yahoo, Tesla gibi teknoloji şirketleri kurdu. Türkiye bu anlamda nitelikli insanları ekonomiye kazandırmak adına net stratejiler oluşturmak zorunda. Aksi takdirde Türkiye bilim ve strateji alanında yapacağı atılımlarını kaybetme durumuyla karşı karşıya kalabilir. Bu farklı yeteneklerdeki göçmenler için ayrı bir strateji belirlememiz gerekiyor” dedi.

“GÖÇMENLERE YÖNELİK İKTİSADİ DEZENFORMASYONLAR VAR”
Türkiye’deki göçmenlere yönelik iktisadi dezenformasyonlar olduğunu savunan Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ise “Göçmenlerin ülkeye yük olduğu, ekonomiyi sarstığı, bazı insanların paralarının alınıp onlara verildiği gibi yanlış bilgiler var. Benim için ekonomiye katkı yaptığı veya yapmadığı önemli değil. Göçmenler insan olarak birçok şeyi hak eder” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:19