Ana içeriğe atla

Anayasa değişikliği tüm yönleriyle Medipol’de masaya yatırıldı

30.03.2017

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin oylanacağı Anayasa değişikliği referandumu eski milletvekili Çetin Soysal, siyaset bilimci Prof. Dr. Atilla Yayla ve Av. Celal Ülgen’in katılımlarıyla Medipol Üniversite..

849-cbfd-4d17-a22d-77f635ccae00-_MG_6386.JPG

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Uluslararası İlişkiler ve Dış Politik Kulübünün organizasyonuyla Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen panelde ele alındı. Kavacık Güney Yerleşkesinde yapılan panele eski milletvekili Çetin Soysal, siyaset bilimci Prof. Dr. Atilla Yayla ve avukat Celal Ülgen konuşmacı olarak katıldı. İlk sözü alan Çetin Soysal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasi iklimin yumuşadığını, Cumhurbaşkanlığı Sistemi tartışmalarının Türkiye’nin komşularıyla ve içeride sorunlarının olduğu bir dönemde dile getirildiğini söyledi. Parlamento yapısının güçlendirilmesi gerektiğini savunan Sosyal, seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Anayasa süreci tartışmalarında siyasetçilerin sınıfı geçemediğini ileri süren avukat Celal Ülgen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayır” kampanyasının yapıldığı standı ziyaret etmesini anlamlı bulduğunu belirtti. Ergenekon ve Balyoz davalarına da değinen Ülgen, “Yargıda FETÖ üyelerinin ağırlıkta olduğu o dönemde gerçekler görülemedi” dedi.

“SİSTEMİ DÖNÜŞTÜRME ÇABALARI MENDERES’LE BAŞLADI”

Adnan Menderes’ten itibaren başlayan sistemi dönüştürme çalışmalarının Süleyman Demirel ve Turgut Özal ile devam ettiğini söyleyen Atilla Yayla da bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile zirveye ulaştığını kaydetti. Mevcut sistemde çift başlılığın ve istikrarsızlığın hâkim olduğunu savunan Yayla, geçmişte koalisyon hükümetlerinin menfaat gruplarını oluşturduğunu öne sürdü. Yayla, “Türkiye’de ilk defa siyasilerin iradesiyle büyük bir anayasa değişikliği yapılmak isteniyor” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:40