Artmaz: Haber hayatın ta kendisidir

17.04.2018

‘Televizyon Haberciliği Konferansı’nda Gazetecilik Bölümü öğrencilerine mesleğin püf noktalarını anlatan TRT Haber Muhabiri Ali Artmaz, “Haber hayatın ta kendisi. Sokağa çıktığınızda her an her yer..

d

TRT Haber Muhabiri Ali Artmaz, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Televizyon Haberciliği Konferansı’nın konuğu oldu. Artmaz konuşmasında medya sektörü, diplomasi muhabirliği ve televizyon haberciliğine ilişkin deneyimlerini öğrencilere aktardı. Aynı zamanda İletişim Platformu Derneği Başkanı da olan Ali Artmaz, medyada yetişmiş iletişim uzmanı ihtiyacına dikkat çekti. Her alanda olduğu gibi iletişim alanında da uzmanlığın gereğini vurgulayan Artmaz, medya sektöründe kendini yetiştirmiş ve mektepli denebilecek iletişimcilere her zaman ihtiyaç olduğunu, toplumun doğru bilgilendirmesi için işinin uzmanı iletişim mezunlarına sektörde pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini kaydetti. Haberin hayatın ta kendisi olduğunu kaydeden Artmaz şöyle dedi: “Sokağa çıktığınızda her an her yerde haber var. Bu mesleği yapacaksanız heyecanınız olması gerekir. O heyecan etrafınıza duyarlı olmayı beraberinde getirir ve haberi yakalarsınız. Gazetede de TV’de de bu böyledir. Televizyon haberciliğinin yazılı basından farkı elinizde olayı anlatan görsel olmasıdır. Görsel yoksa o habere istediğiniz kadar güzel manşet atın, bir anlam ifade etmez. TV haberciliğinde muhabirlik işin en zor kısmı, haber yayınlanana kadar sürekli insanlarla muhatap olmak zorundasınız. Ekran yüzü olduğunuz için görüntünüze dikkat etmeniz, diksiyonunuzun bir spiker kadar olmasa da iyi olması gerekir. Aynı zamanda kendi haberinizi yazabilecek kadar iyi kaleminiz olması gerekir.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:37