‘Bilgi güvenliği açıkları, kullanıcı hatalarından kaynaklanıyor

17.01.2018

Medipol Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan siber güvenlik araştırmacısı Abdulkerim Demir, bilgi güvenliğinin en önemli parçasının kullanıcı bilinci olduğunu, oluşan güvenlik açıklarının..

d

Siber güvenlik ve bilgi güvenliği konuları Medipol Üniversitesinde düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. Bilgisayar Programcılığı Bölümünün organizasyonuyla Kavacık Kuzey Kampüste düzenlenen konferansın konuşmacıları; bilgi güvenliği ve siber güvenlik araştırmacıları Abdulkerim Demir, Abdurrahim Özel ve Muhammet Emin Başar oldu. Konferansta Abdurrahim Özel uygulama güvenliğinin öneminden bahsederken Muhammet Emin Başar da dağıtık hizmet reddi saldırılarını (DDoS) anlattı. Siber güvenlik araştırmacısı Abdulkerim Demir ise günümüzde bilgi güvenliği alanında yaşanan sıkıntılara değindi. Konuşmasında bilgi güvenliğinin en önemli parçasının kullanıcı bilinci olduğunu vurgulayan Demir, oluşan güvenlik açıklarının büyük kısmının kullanıcı hatası kaynaklı olduğunu belirtti. Demir şöyle dedi: “Eğer çalışanınız güvenilmeyen bir maili açmama konusunda bir bilince sahipse bilgi güvenliği konusunda başarılı olabilirsiniz. Siz ne kadar güvenlik yatırımı yaparsanız yapın eğer çalışanlarınız güvenlik bilincine sahip değilse ortaya konulan faaliyet başarısız olur.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 13:29