Mimarlık dekanları Medipol’de bir araya geldi

17.01.2018

Farklı üniversitelerin mimarlık fakültelerinde görev yapan dekanlar Medipol Üniversitesinde düzenlenen Mimarlık Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nde (MİDEKON) buluştu.

d

Mimarlık eğitimine dair konuların ele alındığı MİDEKON Toplantısı Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve MİDEKON Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Dikbaş’ın yürütücülüğünde Kavacık Güney Kampüste gerçekleşti. Açış konuşmasını Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın yaptığı toplantıda Eski İTÜ Rektörü Gülsün Sağlamer, “Mimarlık Eğitimi ve Akreditasyon” konulu bir sunum yaptı. Ardından MİDEKON Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Prof. Dr. Nilay Coşkun, Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız, Prof. Dr. Derya Oktay ve Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panelde mimarlık, tasarım ve planlama alanlarına dair sorunlar ve çözüm önerileri üyeler tarafından ele alındı. Toplantının çıktıları YÖK’e rapor olarak iletilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 13:28