“Çipras döneminde Yunanistan sekülerleşti”

16.03.2017

Medipol Üniversitesi’nde konuşan Yunan Siyaset Bilimci Dr. Christos Teazis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras döneminde ülkesinin sekülerleştiğini, Çipras’ın Yunanistan’da Amerikan bir tipi bir l..

d9bbb-IMG_4046.JPG

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Yunan Siyaset Bilimci Dr. Christos Teazis, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizin arka planını ve toplumdaki yansımalarını anlattı. Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen konferansta Teazis, Yunanistan’da yaşanan krizin sadece ekonomi kaynaklı olmadığını, Avrupa’nın Yunan toplumunda uygulamak istediği politikalarla da ilişkili olduğunu söyledi. Yunanistan’ın Avrupa üyesi bir ülke olmasına rağmen Avrupa zihniyetinden uzak bir topluma sahip olduğunun altını çizen Teazis, Avrupa’nın üye ülkelere protestanlaşmış bir sekülerleşmeyi vadettiğini savundu. Avrupa Birliği üyeliğinden önce zinanın Yunanistan’da bir suç unsuru olduğunu belirten Teazis, üyelikle birlikte Aile Hukuku Yasasından zinanın bir suç olmaktan çıkarıldığını söyledi. Aleksis Çipras Hükümeti politikalarının Yunanistan’da sekürlerleşmeye neden olduğunu savunan Teazis, “Çipras Hükümeti’ne kadar devlet nezdinde gerçekleşen her törende bir papaz bulunurdu. Ancak bu uygulama şu anda gerçekleşmiyor. Şu an Yunanistan’da kilisenin mal varlığının kaldırılması tartışmaları yapılıyor” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:50