Ana içeriğe atla

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Manüplasyon sergisi açtı

09.06.2011

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Manüplasyon sergisi açtı

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, laboratuvar derslerinde yıl boyunca sabun ve alçıdan yaptıkları diş modellerini sergilemeye başladılar.



 

Serginin açılışı dün öğleyin fuayede gerçekleşti. Açılışa Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Hüsamettin Oktay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr Huriye Çatalca ve Prof. Dr. Gürkan Öztürk’ün de aralarında olduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı. Rektör Aydın ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

 

Çalışmalar, sırasıyla, öğrencinin üç boyutlu düşünme yeteneğinin geliştirilmesi, boyut algısı ve biçimsel oranların algılanma yeteneklerinin geliştirilmesi ile diş anatomisi üç boyutlu modellerde duplike edilmesi şeklinde gerçekleştirildi. Öğrenciler sergi sonunda hem kendilerindeki kişisel gelişimin aşamalarını gördüler, hem de alt sınıflardan gelen arkadaşlarına nasıl bir deneyim yaşadıklarını aktardılar. Sergi, önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak.

Son Güncelleme Tarihi: 31/03/2023 - 08:49