Diyetisyenler, Medipol'ün düzenlediği kursta bir araya geldi

12.03.2015

Türkiye’nin dört bir yanında gelen diyetisyenler, Medipol Üniversitesi Beslenme-Diyetetik Bölümü ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk kapsamlı bariatrik-metabolik c..

a5d2316e-f6e0-4b43-9cd5-e18ed47eb1e0-beslenme_diyetetik_kurs.jpg

Medipol Üniversitesi Beslenme-Diyetetik Bölümü ve SEM işbirliği ile düzenlenen “Metabolik-Bariatrik Cerrahide Beslenme Yaklaşımı ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu” 6-7 Mart tarihlerinde Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 260’ı diyetisyen, 120’si stajyer diyetisyen olmak üzere toplam 480 kişinin katıldığı kursta daha önce ölümcül derecede obez olup bariatrik-metabolik cerrahi operasyonu geçiren 7 katılımcı deneyimlerini paylaştı. Bariatrik-metabolik cerrahinin, morbid obeziteye ve diğer hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu ve bunun bir ekip çalışması ile başarılabileceğinin belirtildiği kursta, diyetisyenin bariatrik-metabolik cerrahi öncesi ve sonrasındaki görev ve sorumlukları vurgulandı. Kurs, Türkiye’de metabolik-bariatrik cerrahi alanında düzenlenen ilk kapsamlı organizasyon olması nedeniyle büyük ilgi gördü.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:14