Yıldız: Düzenli egzersiz bireyin yaşam kalitesini yükseltir

12.03.2015

Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Yıldız, düzenli yapılan fiziksel egzersizlerin bireyin yaşam kalitesini yükselttiğini ve yüksek tansiyon,..

5cae14e9-570f-44e1-9d72-4a4b56d038f6-Aysel_Yildiz.jpg

Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Yıldız, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında, “Hastalıkta-Sağlıkta Kalp ve Egzersiz” başlıklı konuşma yaptı. Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıda Yıldız, kronik kalp rahatsızlıklarını tetikleyen etkenlerden ve buna karşı geliştirilen fiziksel egzersizlerden bahsetti. Çocukluk döneminde düzenli spor alışkanlığının kazanılmaması, iş ortamında sürekli oturma ve fiziksel aktivite azlığı gibi durumların kronik kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını söyleyen Yıldız, sigara, obezite, yüksek kolesterol ve diyabet gibi olumsuzlukların bu rahatsızlıkları tetiklediğini belirtti. Düzenli spor ve fiziksel hareketin kronik kalp rahatsızlıklarıyla mücadelede büyük öneminin olduğunu ifade eden Yıldız, “Spor ve hareket sayesinde vücut daha çok enerji kullanır, yağını ve şekerini yakar, iştah azalır, kan dolaşımı düzenlenir, kan basıncı düşer, kemiklerin korunması ve sinir sisteminin güçlenmesi sağlanır. Ayrıca koroner damar hastalığının ortaya çıkmasında önemli rol oynayan risk faktörlerinden yüksek tansiyon, yüksek kan yağları, şişmanlık ve kan şekeri yüksekliği ile mücadelede fizik egzersizin büyük yararı vardır.“ dedi. Toplantıya öğretim üyeleri ve idari personel katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:13