Ana içeriğe atla

‘Doğal doğum’ için büyük buluşma

26.04.2018

Geçen yıl ilki düzenlenen İstanbul Ebelik Günleri bu sene uluslararası arenaya taşınıyor. Ülkemiz genelinden 700 ebenin buluşacağı zirveye Avrupa ve Asya ülkelerinden de katılım olacak. 26-28 Nisan..

d

İstanbul Ebelik Günleri ülkemizden ve dünyadan ebeleri bir araya getiriyor. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra pek çok üniversite, kamu hastanesi ve STK’nın katkı sunduğu kongre, İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde 26-28 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. ‘Ebeler için uzman eğitim, hayat için sağlıklı bir adım’  temasıyla yola çıkılan kongrede doğal doğumun ve ebelik mesleğinin önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor. Geleceğin ebelerini yetiştirme ve günümüz ebelerini güçlendirme anlayışı ile oluşturulan kongre içeriğinde ebelik eğitimi ve uygulamasının güncel durumu, ebelerin rol ve sorumluluklarında yaşanan değişimler, bilişim ve teknolojinin ebeliğe etkileri ile ebelik uygulamalarının bilimsel kanıtlarla desteklenmesi gibi konular dikkat çekiyor.

FARKLI ÜLKELERDEKİ EBELİK UYGULAMALARI ANLATILACAK

İstanbul Ebelik Günleri tüm dünyada ebeliğin kurumsallaşmasında katkı sunmuş isimlerin buluşmasına sahne olacak. Dünya Sağlık Örgütünden Prof. Dr. Lale Say, Avrupa Ebeler Birliğinden Barbara Finderle ile İran’da ebelik mesleğinin otonomi kazanmasında önemli rolü olan Dr. Sevil Hâkimi katılımcılar arasında yer alıyor. Ayrıca Bulgaristan’dan Prof. Antonia Yanakieva ve Nino Koleva ile gene İran’dan Paria Shojaolsadati ülkelerindeki ebelik eğitiminin nasıl güçlendirildiğini ve kazandıkları otonomiyi Türk ebelere anlatacak.

DR. ESRA ALBAYRAK DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Dr. Esra Albayrak da kongre kapsamında bir konuşma yapacak. NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi olan Albayrak, hem çocuklarını doğal doğumla dünyaya getirmiş bir anne olarak hem de doğumun sosyolojisi, gebelik ve kadın konularında çalışmaları olan bir sosyolog gözüyle ebeliğin önemini anlatacak. Kongrede, henüz geçtiğimiz hafta bebeğini dünyaya getiren oyuncu Gözde Kocaoğlu Yağmur da doğal doğum yapmış bir anne olarak düşüncelerini katılımcılarla paylaşacak.

‘FARK YARATAN EBELER’ YARIŞACAK

İstanbul Ebelik Günleri kapsamında ‘Fark Yaratan Ebeler Yarışması’ da düzenlenecek. Ülkemizde doğal doğumun gelişmesine katkı veren ebelerin öykülerini görünür kılmayı amaçlayan yarışmaya tüm ebe ve ebe adayları katılabilecek. Bugün ebelere yönelik düzenlenen kursların ardından açılış programı ve konferanslar yarın ve Cumartesi günü yapılacak.

 

“1.ULUSLARARASI, 2.ULUSAL İSTANBUL EBELİK GÜNLERİ”

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KAVACIK GÜNEY KAMPÜS KONFERANS SALONU

AÇILIŞ VE KAYIT: 27 NİSAN 2018 CUMA, SAAT: 08.45

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:30