Doktora öğrencimiz patent yarışmasından ödülle döndü

27.04.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden doktora öğrencimiz Ahmet Yazar, “Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması”ndan ikincilik ödülü ile döndü.

s

Türkiye’de patent belgesi verme noktasında otorite olan Türk Patent ve Marka Kurumunun lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlediği “Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması”ndan İstanbul Medipol Üniversitesi ödülle döndü. 101 üniversiteden 577 başvurunun yapıldığı yarışmada, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden doktora öğrencimiz Ahmet Yazar ikincilik ödülü ile döndü. Yazar ’ın patent yarışmasına katıldıkları buluşlarına konu olan algoritma, 5.Nesil (5G) hücresel haberleşme sistemlerinde kullanılacak olan numeroloji yapılarının seçimi ve bu farklı numeroloji yapılarının sayısının optimizasyonu üzerine bir yöntem içeriyor. Ödül alan buluş aynı zamanda 5G sistemlerinde tüm kullanıcıların mümkün olan en iyi hizmeti alabilmesi için yenilikçi bir sistem tasarımı öneriyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:26