Dr. Özcan, Soma’daki madenci ailelerinin yaşadığı travmaları ele aldı

07.01.2016

Medipol Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, Soma’daki maden kazasında yaşamının yitiren madenci ailelerin yaşadığı travmaları a..

Medipol Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Travmalarda Psiko-sosyal Destek ve Soma Örneği” başlıklı bir konuşma yaptı. Özcan, Soma’da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine yönelik psikolojik ve sosyal desteğin sağlandığı “Soma Yardımlaşma Projesi”nin detaylarını ve ailelerin yaşadığı travmaları anlattı. Özcan, kendisinin de koordinatör olduğu projede eşiyle arası iyi olan kadınların maden kazası sonrası üzüntü ve özlem yaşadığını, eşiyle arası kötü olan kadınların ise suçluluk duygusu hissettiğini söyledi. Projenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun himayesinde gerçekleştiğini ifade eden Özcan, çalışma ile 128 madenci ailesine ulaşıldığını belirtti. Özcan, proje sonrası madenci ailelerinin travmatik yaşantılarıyla başa çıkmaya başlayabildiklerini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:01