Ana içeriğe atla

Eczacılık sektörünün ileri gelenleri İMÜ’de buluştu

26.06.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Dış Paydaşlar Toplantısı’ eczacılık sektörünün ileri gelenlerini buluşturdu. Üniversite-sektör iş birliğinin artırılması içi..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından üniversite-sektör iş birliğinin gelişmesi için ‘Dış Paydaşlar Toplantısı’ düzenlendi. Dış paydaşların görüş ve önerilerinin alındığı toplantıya başta İMÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, İMÜ Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, İVEK’i temsilen İMÜ Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Mahmut Tokaç, İMÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Üstündağ Okur, İMÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Uyar, İMÜ Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlileri Temsilcisi Arş. Gör. M. Eşref Tatlıpınar, İMÜ Mezunlar Derneği Eczacılık Fakültesi Başkanı Arş. Gör. Esra Acar, İstanbul Eczacı Kooperatifinden Ecz. Erhan Alınmaz, Bursa Ecza Kooperatifinden Ecz. Yasemin Şen ile Ecz. Serhat Uraş, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ecz. Veysel Demirci, Etkin Eczacılar Derneğinden Ecz. Ayşegül Yıldız, Sağlık Ürünleri Derneğinden (SURDER) Ecz. Yekta Alper, FarmaVR firmasından Ceren Varol, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikasından (İEİS) Ecz .Vedat Eğilmez ile Ecz. Ferda Fındık, Eczacının Sesi internet portalından Ecz. Hakan Gençosmanoğlu ve Ecz. Özlem Demir katıldı. Toplantıya katılamayan dış paydaşlardan Bayer ve Novo Nordisk firmaları ise görüşlerini bildirdi. Kavacık Güney Kampüsünde düzenlenen toplantıda lisans öğrencilerinin eğitimi sürecinde dış paydaş katkısının önemi konuşuldu. Eczacılığın yeni gereksinimleri, donanımlı personel ihtiyacı ve mesleğin geleceği ile ilgili konular tartışmaya açıldı.

‘ECZACILIK MESLEĞİ KENDİ PAZARINI OLUŞTURABİLİR’

İMÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan İMÜ Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, eczacılık mesleğinin dünya üzerinde kendi pazarını oluşturacak veriye sahip olduğunu söyledi. Prof. Öztürk, dünyadan ve Türkiye’den gerekli verilerin toplanıp bu doğrultuda analizlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Koordinatörü Ecz. Vedat Eğilmez ise ilaç endüstrisinde 360 civarı eczacının yer aldığını açıkladı. Bu sayının tüm eczacıların yüzde %1’ine eş değer olduğunu kaydeden Eğilmez, bu sayının artması için çalıştıklarını ifade etti. Ecz. Hakan Gençosmanoğlu da akademi ve sektör arasında daha önceki yıllarda yaşanan koordinasyon sıkıntısının eş güdümlü çalışma ile azaldığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:38