Ana içeriğe atla

“Gelecekte Türk ekonomisine savunma sanayi yön verecek”

18.11.2016

Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde konuşan Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Meliha Okur, Türkiye’de ekonomiye inşaat ve hizmet sektörlerinin yön verdiğini, gelecekte ise ibrenin..

4f46-bd5c-63eecf0b33e4-Girisimcilik_Zirvesi_20

Medipol Üniversitesi’nde sektör, medya ve akademi dünyasından isimlerin konuşmacı olarak katıldığı Girişimcilik Zirvesi düzenlendi. Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü’nün organizasyonuyla Kavacık Kuzey Yerleşkesinde dün başlayan zirve bugün sona erdi. İlk gün söyleşilerin yer aldığı zirvede Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan, İstanbul Startup Angels Kurucusu Serkan Kağan Çelik ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Ongun Tan, kendi hayat hikâyesinden yola çıkarak öğrencilere tavsiyeler sunarken, Serkan Kağan Çelik ise Türkiye’de melek yatırımcılık ve ekosistem konuları hakkında bilgi verdi. Sezai Hazır da sosyal girişimcilik alanında örnekler sunarak, bu yolda ilerlemek isteyen gençlere tüyolar verdi.

“EKONOMİNİN YÖNÜ SAVUNMA SANAYİ OLACAK”
Zirvenin bugün gerçekleştirilen bölümünde ise Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Meliha Okur ve Star Gazetesi Yazarı Ömer Ekinci katıldı.  Konuşmasında Türkiye’de ekonomiye inşaat ve hizmet sektörlerinin yön verdiğini ifade eden Meliha Okur, ibrenin önümüzdeki yıllarda savunma sanayine döneceğini söyledi. Okur, Türkiye’de girişimcilerin önünde engellerin olduğunu, Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirildiği takdirde girişimcilerin önündeki engellerin kolaylıkla aşılabileceğini söyledi. Gençlere tavsiyeler de sunan Okur, “Kendinizi geleceğe hazırlayın. Türkçeyi doğru telaffuz etme konusunda problemlerimiz var. Ardından da ikinci bir dili öğrenmemiz gerekiyor. Dünya insanı olmalısınız. Yaşadığımız coğrafyaya ve toprağa sahip çıkın. Küresel vizyona sahip olmayı da ihmal etmeyin.” dedi.

“BATMAKTAN KORKMAYIN GİRİŞİMCİ OLUN”
Öğrencilere bireysel hayat hikâyesinden kesitler sunan Ömer Ekinci ise hayal kurmanın girişimcilikte çok önemli olduğunu, bugün kullandığımız telefonlardan sosyal medya araçlarına kadarki birçok girişimin hayallerin sonucunda gerçekleştiğini söyledi. Öğrencilere genç yaşta girişimci olmayı tavsiye eden Ekinci, “Batmaktan korkmayın, genç yaşta girişimci olun. Her batışta yeni şeyler öğreneceksiniz” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:46