Olgun: “90 günde diyabet tedavisi” gibi haberlere itibar edilmemeli

17.11.2016

Diyabet Haftası kapsamında Medipol Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Diyabet Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nermin Olgun, internette diyabet hastalarına şifa olacağı iddia edilen yöntemlere..

-261a-4989-aaba-d3a2213bdc99-Diyabet_Haftasi_Etkinligi_2016.JPG

Medipol Üniversitesi’nde 14 Kasım Diyabet Haftası kapsamında “Çağımızın Hastalığı Diyabette Bakım” adlı bir konferans düzenlendi. Bugün Kavacık Güney Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Hemşirelik Kulübü’nün organize ettiği konferansta Diyabet Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nermin Olgun bir konuşma yaptı. Olgun, günümüzde sık görülen ve birçok hastalığa da zemin hazırlayan diyabetin tanı kriterleri, tipleri, tedavi yöntemleri ve hemşirelerin hasta bakımı sırasında yapması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Prof. Olgun, diyabet hastaları için düzenli beslenme ve fiziksel aktivite gibi tedavi planına uyumun anahtar kural olduğunu söyledi. İnternette ‘90 günde diyabet iyileştirilir’, ‘insülin kullanımına son’ gibi diyabet hastalarına şifa olacağı iddia edilen yöntemlere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Olgun, bu konuda diyabet hemşirelerinin hastalara eğitimler vermesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:13