Ana içeriğe atla

Geleceğin girişimcileri sertifikalarını aldı

15.11.2016

Medipol Üniversitesi’nde öğrenim gören 47 öğrenci KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Öğrenciler, KOSGEB’in girişimcilere sunduğu 50 bin T..

dd316c-KOSGEB_Girisimcilik_Egitimi.JPG

Medipol Üniversitesi’nde farklı bölümlerde öğrenim gören 47 öğrenci KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi) destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Yerleşkesinde yapılan dersler toplamda 50 saat sürdü. Öğrenciler eğitimin ardından KOSGEB’in girişimcilere sunduğu 2 bin TL’lik işletme kuruluşu, 18 bin TL’lik makine, teçhizat, ofis donanım, yazılım ve 30 bin TL’lik işletme giderleri olmak üzere toplamda 50 bin TL hibe desteği, 100 bin TL’de faizsiz kredi imkânlarından yararlanabilecek. Ayrıca öğrenciler KOSGEB tarafından desteklenen İş Planı Ödülü Yarışması’na da katılma hakkı kazandı.

 

EĞİTİMLERLE GİRİŞİMCİLİĞİN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Öğrenciler eğitimlerde girişimcilik süreçleri, şirket kurulumu, iş modeline yönelik atölye çalışmaları, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri gibi dersler alıyor. Bu yıl KOSGEB tarafından 52 saat olarak yapılan eğitimler, önümüzdeki bahar döneminde ise 32 saat olarak planlanıyor. Eğitimlerle ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:14