Ana içeriğe atla

Organ bağışının önemi Medipol’de anlatıldı

10.11.2016

Medipol Üniversitesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle program düzenlendi. Programda konuşan Rektör Aydın, “Günün birinde organ ihtiyacı duyarsanız, bu sizin için yüzde yüzlük bir ihtiya..

566f-Organ_Bagisi_2016.

Diyaliz Bölümünün organizasyonuyla düzenlenen program Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşti. Organ bağışının öneminin vurgulandığı programın açış konuşmalarını Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanefi Özbek ve Diyaliz Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Avcı yaptı. Öğrencilerin hazırladığı sokak röportajları videosu ve müzik dinletisinin de yer aldığı programda Medipol Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Hamdi Karakayalı nakil sürecini, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Doğan nakil öncesi ve sonrasındaki psikolojik yaklaşımları, Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Emin Yavuz diyaliz ve böbrek naklini, nakil hastası Demet Yavuz da transplantasyonun önemini anlattı.

“NAKLE İHTİYACI OLANLAR GİBİ TEYAKKUZDA OLMAMIZ GEREKİR”
Bu tür programların organ bağışına yönelik bilinci artırmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın,  “Milyonda bir organ nakline ihtiyaç duyuluyor. Bu kadar da teyakkuzda olmalı mıyız?’ diye bir soru aklınıza gelebilir. Bir hocamız ders anlatırken kendisine ‘Sürekli milyonda bir görülen hastalığı anlatıyorsunuz ama her gün görülen hastalığı anlatmıyorsunuz” dediğimizde ‘Milyonda bir görülen hastalık size denk geldiğinde o sizin için yüzde yüz olur demişti’. Günün birinde organ ihtiyacı duyarsanız bu sizin için yüzde yüzlük bir ihtiyaç olur. Bu yüzden şimdiden yüzde yüz organ nakline ihtiyaç duyacak insanlar gibi teyakkuzda olmamız gerekir.” dedi.

Organ nakliyle ilgili detaylı bilgi için üniversitemize bağlı Organ Nakli Merkezinin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.  

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:16