Ana içeriğe atla

Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı başladı

27.06.2013

Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

d

Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi, Imperial Collage London ve The Lancet Dergisi ile işbirliği halinde İstanbul Hilton Oteli’nde yapılan konferansa Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, çeşitli ülkelerin sağlık bakanları, OECD Genel Sekreter Yardımcısı Yves Leterme, DSÖ Avrupa Bölge Yöneticisi Zsuzsanna Jakab, Dünya Bankası Yöneticisi Sri Mulyani Indrawati, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve The Lancet Dergisi Editörü Richard Horton’un da aralarında olduğu bakanlık heyetleri, politika belirleyiciler, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. 

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, misafir ülke temsilcilerinin yanı sıra bu alanda otorite sayılacak onlarca konuğa ülkemiz adına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri olarak sağlık hizmetlerinde son 10 yılda yaptıkları reformları ve elde ettikleri başarıları paylaşmanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

  

SAĞLIK POLİTİKA BELİRLEYİCİLER ZİRVEYE KATILIYOR

Bugün ve yarın İstanbul Hilton Otel’de Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi, Imperial Collage London ve The Lancet Dergisi ile işbirliği halinde düzenlenen zirvede pek çok ülke Sağlık Bakanı düzeyinde temsil ediliyor. Zirvede dünyanın çeşitli ülkelerinden bakanlık heyetleri, politika belirleyiciler, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya geldi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:44