Güzel ve Üçışık, “şark çıbanı”na karşı ilaç geliştirecek

13.01.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel ve Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Hikmet Üçışık, Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye gelmesiyle Güneydoğu’da görülmeye başlanan şark çıbanı..

86273e5-Ucisik_Guzel_Sark_Cibani.JPG

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Hikmet Üçışık’ın şark çıbanı hastalığının tedavisine yönelik projeleri, “Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği” (EU-COST) kapsamında TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Güzel ve Üçışık, özellikle Türkiye’de Suriyeli mültecilerin yaşadıkları kamplarda görülmeye başlanan ve halk dilinde şark çıbanı olarak bilinen Leishmaniasis hastalığının tedavisine yönelik ilaç ve ilacın insan vücuduna salınımı ile ilgili sistem geliştirecek. Güzel'in araştırmacı, kendisinin de yürütücü olduğu proje kapsamında Üçışık, “Endoparazitlerin Neden Olduğu Hastalıkların Hedefli Kemoterapisi” başlıklı COST CM1307 çalışma grubunun idari heyetine Türkiye Temsilci Üyesi olarak atandı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:52