Ana içeriğe atla

Haberciler 15 Temmuz’u Medipol’de yorumladılar

22.12.2016

Medipol Üniversitesinde düzenlenen panelde konuşan haberciler Turgay Güler, Banu El, Kurtuluş Tayiz ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır, 15 Temmuz darbe girişimini yorumladılar.

d-Gazeteciler_15Temmuz_Medipol.JPG

Ülke TV Sunucusu Turgay Güler, A Haber Sunucusu Banu El, Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Kurtuluş Tayiz ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananları Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen panelde değerlendirdi. Kavacık Güney Yerleşkesinde bugün gerçekleşen panele Medipol Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler katıldı. İletişim Fakültesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Büyükaslan yaptı.

“BU DARBEYİ YAPANLAR GERİ ZEKÂLI”
Ülke TV ekranlarında yayınlanan Sıradışı programının sunucusu ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, “Bu darbeyi yapanlar geri zekâlı. Bu devirde TRT’yi basıp, spikere metin okutuyorlar. TÜRKSAT binasına giden bu geri zekâlılar o gün kullanılmayan bir anteni vurdular ve biz yayınlarımıza devam ettik. O gün ekranlarda insanları sokağa çağırdım. Az sonra gelip kafamıza sıkabilirlerdi. Korktuk mu? Vallahi de billahi de korkmadık.”  dedi.

“DARBECİLER BİNAMIZA HELİKOPTERLE İNMEYE ÇALIŞTI”
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon bağlantısı gerçekleştiren A Haber sunucusu Banu El, “O gece tepemizde helikopter vardı. Binamıza inmeye çalıştılar ama binamızın tepesinde pist olmadığı için bu gerçekleşmedi. Eğer millet o gece sokağa çıkmasaydı ben ve birçok mesai arkadaşım hayatta olamayabilirdik.” dedi.

“GAZETECİLİK İÇİN DEĞİL VATAN İÇİN SOKAKTAYDIM”
Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Kurtuluş Tayiz, “O anda bir gazeteci olarak değil birey olarak vatanı savunmak için sokaktaydım. Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine insanlar sokakları akın akın doldurmuştu. O gün millet olmanın ruhunu ve duygusunu yaşadık.” dedi. 

“DARBE GELENEĞİ, 15 TEMMUZ DİRENİŞİ İLE TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATILDI”
Medipol Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır da şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk’te o anki karanlığı yırtarcasına bir çağrı yaptı. Dindarından sekülerine herkes o gün sokaklara döküldü. Bir teyze ile tanıştım ve bana ‘Buradayım çünkü 27 Mayıs darbesi olduğunda ses çıkarmayan ve bunu da yapamadığı için vicdan azabı çeken bir kuşağın içinden geliyoruz. Bu yüzden şimdi sokaklardayız’ dedi. 27 Mayıs’ta oluşturulan darbe geleneği 15 Temmuz ile birlikte tarihin çöp sepetine fırlatıldı.”

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:49