‘İnsan, olgunlaştıkça hayal kurmaktan uzaklaşıyor’

10.01.2018

Medipol Üniversitesinde düzenlenen “Hayal Et ki Ol” başlıklı programda konuşan Dreamstalk’ın kurucusu Semih Yalman, insanların olgunlaştıkça hayal kurma eyleminden uzaklaştığını, belli bir yaştan s..

d

Medipol Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübünün organize ettiği “Hayal Et ki Ol” başlıklı program Kavacık Güney Kampüste yapıldı. Programa konuşmacı olarak Dreamstalk’ın kurucusu Semih Yalman katıldı. İlkokula başlayan bir çocuğun hayal kurma oranının yüzde 98 seviyesinde olduğunu hatırlatan Yalman, üniversite sürecine gelene kadar bir insanın hayal kurma oranının yüzde 2’lere kadar gerilediğini söyledi. Dünyada dahi olarak bilinen insanların hayallerinin peşinden gittiğini hatırlatan Yalman, insanların hayallerinin peşinden gittiği sürece başarıyı yakalayabileceğini söyledi. Bugüne kadar 87 binin üzerinde hayal dinlediğini aktaran Yalman, gençlerin hayal kurmaktan vazgeçmemesi gerektiğini kaydetti. Hayal kurmanın önemine dikkat çeken Yalman, “Hayal insanı yolda tutar. Hayalinden uzaklaşmaya başladığın an zaten mutsuzluk başlar. Ne diploma, ne çevre, ne para, ne güç, ne de uyruk; bence bu dünyada hayalin kadarsın” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 13:40