Medipol öğrencileri birbirlerini eğitiyor

01.03.2017

Medipol Üniversitesi Skills Lab Topluluğu, steril eldiven giyme, cerrahi sütur atma, bağlama ve bandajlama tekniklerini içeren bir dizi eğitim gerçekleştirdi. Atölyede 15 kişilik eğitici öğrenci ek..

c53a9d3-egitici_egitimi.jpg

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Skills Lab Topluluğu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yılmaz’ın rehberliğinde düzenlenen atölyede kendi kendilerini eğitti. Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen atölyede steril eldiven giyme, cerrahi sütur atma, bağlama ve bandajlama teknikleri uygulandı. Atölyede 15 kişilik eğitici öğrenci ekibi, kura sonucu seçilen diğer 15 tıp öğrencisine mesleki tecrübelerini aktardı. Sertifikaları takdim edilen başarılı öğrenciler bir sonraki eğitimde gözlemci olmaya hak kazandı. Gerekli yeterlilikleri tamamlayan gözlemci öğrenciler daha sonraki atölyelerde eğitici olma fırsatını elde ediyor. Gelecek günlerde tekrarının yapılması planlanan atölyede; CPR, yenidoğan canlandırma, kliniğe yönelik anamnez alma ve fizik muayene gibi yeni eğitimlerin verilmesi planlanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:57