Ana içeriğe atla

Medipol’ün 8 projesi TÜBİTAK ARDEB’den destek almaya layık görüldü

24.11.2016

Medipol Üniversitesi’nin Mart 2016’da TÜBİTAK ARDEB’e yaptığı proje başvurularından 8’i desteklenmeye layık görüldü. Medipol; Bilkent, Koç ve Sabancı Üniversitelerinin ardından vakıf üniversiteleri..

3-894d-88ed384fc9fd-TUBITAK_ARDEB.JPG

Medipol Üniversitesi’nin Mart 2016’da TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’e yaptığı 31 proje başvurusundan 8’i desteklenmeye layık görüldü. Projelerden 5’i “1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı”, 3’ü ise “3501 Kariyer Geliştirme Programı” kapsamında desteklendi. Medipol bu sonuçlarla Bilkent, Koç ve Sabancı Üniversitelerinin ardından vakıf üniversiteleri arasında proje başvurusu en çok kabul gören 4’üncü üniversite oldu. Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında yapılan sıralamada ise Medipol 14’üncü oldu. 

 

PROJE DESTEKLERİNDEN 4’Ü MÜHENDİSLİK, 3’Ü TIP, 1’İ İSE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİNE VERİLDİ

Prof. Dr. İbrahim Sina Uçkan “2. Derece Yanık Oluşturulan Sıçanlarda Mezenkimal Kök Hücre ile Birlikte Trombositten Zengin Fibrin Membranın Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi”, Prof. Dr. Ercümend Arvas “Mm-dalga Link Kalitesinin Yenilikçi Uyarlanabilir Antenlerle Gelistirilmesi”, Prof. Dr. Hakan Cangül “Konjenital Hipotiroidiye Neden Olan Genlerin Keşfi”, Doç. Dr. Süleyman Yıldırım “Savaş Yaralarının Tedavisinde Yara Mikrobiyotasının Potansiyel Prognostik Biyobelirteç Olarak Kullanılması”, Doç. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz, “Hedefli İki Araç Taşıma Sistemi Geliştirilmesi ve Anti-Kanser Etkisinin İncelenmesi”, Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman “Merkezi Sinir Sisteminde Miyelin Membranının Genişleme Dinamiğinin İncelenmesi”, Yrd. Doç. Dr. Deniz Ufuk Erbulut, “Servikal Disk Protezi Takılmış Kafa Boyun Modelinin Araba Kazası Esnasında Biyomakanik Analizi: Sonlu Eleman Çalışması” ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hikmet Üçışık ise “Mekanik Hasar Sonrası Kurkuminin Olası Nöroprotektif Etkisinin Araştırılması” konulu projeleri ile desteğe layık görüldü. Proje desteklerinden 4’ü Mühendislik ve Doğa Bilimleri, 3’ü Tıp, 1’i ise Diş Hekimliği Fakültelerine verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:01