Medipol’ün katkısıyla “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısı düzenlendi

13.09.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Osmanlı Devleti dönemindeki sağlık uygulamalarının ele alındığı “Osmanlı Sağlık Gelenekl..

99-b44f-3a47209d6191-edirne_toplanti_osmanli.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısı gerçekleştirildi. Tıp tarihine katkı sağlayan merhum Dr. Ratip Kazancıgil anısına düzenlenen toplantıda Osmanlı Devleti dönemindeki sağlık uygulamaları farklı boyutlarıyla ele alındı. Edirne’deki Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç başta olmak üzere çok sayıda akademisyen katıldı. Toplantının açılışında konuşan Rektör Aydın, Osmanlı dönemindeki tıbbi yöntemlerin modern tıbba ışık tutabileceğini ve günümüzde de kullanılabileceğini söyledi. Edirne Valisi Günay Özdemir de Osmanlı dönemindeki tıp anlayışının çok iyi incelenerek günümüz tıbbıyla birleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Tabakoğlu ise Osmanlı’da tedavinin sadece ilaç temelli olmadığını, birçok yan etkenin düşünülerek tedavi süreçlerinin planladığını ifade etti. 2 gün süren ‘Osmanlı Sağlık Gelenekleri’ toplantısı, düzenlenen oturumların ardından 'Tarihsel Mekanlara Yolculuk' gezisiyle son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:09