NRP Eğitimi Medipol’de yapıldı

07.12.2016

Hekim ve hemşirelere yönelik düzenlenen Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) Eğitimi Medipol Üniversitesi Hastanesinde yapıldı. Eğitimde doğum öncesi riskli durumlar, canlandırmaya hazırlık aşamala..

4c-NRP_Egitimi.png

8’i asistan olmak üzere 16 hekim ve 34 hemşirenin katıldığı Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) Eğitimi Medipol Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi. 28-30 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılan eğitimde yenidoğan sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri, canlandırmaya hazırlık aşamaları, doğum öncesi riskli durumlar ve yenidoğan canlandırmasında gerekenler ve sağlık personeli konuları ele alındı. Doğum odasında görev yapan tüm sağlık çalışanlarının katılabildiği program ülkemizde doğum anında gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve oksijensizliğin yol açacağı sekelleri minimuma indirmeyi hedefliyor. Eğitimde başarılı olan katılımcılara belgeleri Medipol Üniversitesi Hastanesi İnsan Kaynakları Genel Müdürü Abdülkadir Kılıçalp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Taştekin ve Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Meryem Kapancı tarafından takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:55