ODTÜ Parlar Vakfı’ndan Prof. Güntekin’e ödül

05.12.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

b-Bahar_Guntekin_Odul.jpg

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, kognitif sinirbilim ve EEG beyin osilasyonları üzerine yaptığı çalışmalarıyla ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Prof. Güntekin ödünü 19 Aralık 2016 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek törende teslim alacak. Prof. Güntekin çalışmasında dikkat, algılama, karar verme süreçlerinde beynin sağlıklı insanlarda ve farklı beyin hastalıklarında nasıl çalıştığını EEG sinyal analizi yöntemleri ile araştırıyor. Prof. Güntekin daha önce de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı. ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan veya bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan 40 yaşını doldurmamış genç araştırmacılara veriliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:56