Özcan: Farkındalıklar bireyi dayanıklı yapar

28.10.2015

Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, tecrübe edilen farkındalıkların karşılaşılan sorunlar karşısında bireyin psikolojis..

Neslihan_Ozcan_Egitim

Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, Ruh Sağlığı Alanında Uzman Kadınlar Derneği (RUHSAK) adına çalışan psikologlara “Temel Düzeyde Psiko-sosyal Destek ve Psikolojik Danışmanlık” konulu eğitim verdi. 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Üsküdar Çamlıca Sabahattin Zaim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde Özcan, bireylerin, ailelerin ve toplumun travmatik yaşantılardan nasıl etkilendiklerini ve bu yaşantılar karşısında neler yapılması gerektiğini eğitimde yer alan psikologlara anlattı. Özcan, travmatik yaşantıların bireyleri, aileleri ve toplumu olumsuz etkilediğini ancak bu olumsuzluğun öğretici olduğunu söyledi. Özcan son olarak bireylerin kendilerinden ve çevrelerinden edindikleri farkındalıklar sayesinde travmatik olaylar karşısında dayanıklı kaldıklarını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 14:43