Ana içeriğe atla

Patent başvuru ve tescil sayılarında büyük artış

02.08.2018

İstanbul Medipol Üniversitesinde ulusal ve uluslararası patent, faydalı model, tasarım başvurusu ve tescil sayılarında önceki yıllara göre büyük artış kaydedildi.

d

Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik kapasitesine katkı sağlamayı kendisine misyon edinen Medipol’de akademisyenlerin ve öğrencilerin bilimsel çalışmaları sonucu ortaya koydukları buluş sayısı yukarı doğru ivmelendi. İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından gerçekleştirilmiş olan ulusal ve uluslararası patent, faydalı model, tasarım başvuru ve tescil sayıları yüzde yüzün üzerinde bir artış gösterdi. 2015 yılında 2 olan ‘Buluş Sayısı’ 2018 Temmuz ayı itibariyle 61’e, toplamda ise 145’e yükseldi. 2015 yılında 1 olan ‘Ulusal Patent Başvuru Sayısı’ ise 2018 yılı itibariyle toplamda 50’ye ulaştı. ‘Tasarım Başvuru Sayısı’ da 2016’da 5 iken 2018 Temmuz ayı itibariyle 31’e çıktı. Söz konusu başvurulardan hali hazırda; 1 uluslararası (ABD patenti) patent, 1 ulusal patent, 1 faydalı model ve 16 tasarım tescil belgesi alındı.

TİCARİLEŞME SÜRECİNE TTO İMZASI

Ortaya çıkarılan önemli buluş ve tasarımların ulusal ve uluslararası fikri ve sınai mülkiyet hak korumaları ile ticarileştirme süreçleri ise üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesinde yer alan Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Lisanslama Ofisi (FSMHLO) tarafından yürütülüyor. Medipol’ün bilim ve teknoloji üretiminde kalıcı üstünlükler kazanmasına, üretilen teknolojinin gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda sanayi ve topluma ulaştırılmasına destek olmayı hedefleyen TTO, öğrenci ile mezunların girişimcilik ve yenilikçilik kültürünü sürekli geliştirmeyi hedefliyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN SINIRSIZ ARAŞTIRMA OLANAĞI

İstanbul Medipol Üniversitesinde bulunan araştırma merkezleri akademisyen ve öğrencilere sayısız araştırma ve geliştirme olanağı sunuyor. Öğrenciler üniversite bünyesindeki 15 araştırma merkezinde uygulamalı çalışmalar yaparak ezbercilikten uzak, pratiğe dayalı eğitim görüyor, mesleki becerilerini dünya standartlarında geliştirebiliyor ve bu sayede yeni buluşlara imza atıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:24