Ana içeriğe atla

Türkiye’nin en ileri süper bilgisayarı Medipol’de

06.08.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) bünyesinde Türkiye’nin sivil kullanıma açık en ileri süper bilgisayarı kuruldu. Medipol, vereceği süper bi..

dd

Tıbbi-biyolojik bilimler alanında ülkemizin en önemli araştırma merkezlerinden biri olan REMER bünyesinde, bilimsel araştırmalara ve büyük veriye dayanan yüksek teknoloji sektörlerine hesaplama hizmeti verecek olan Türkiye’nin akademideki en ileri süper bilgisayar sistemi kuruldu. “Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemi (YBH)” olarak ifade edilen süper bilgisayar sayesinde başta bilimsel çalışmalar ve mühendislik alanı olmak üzere geniş yelpazede yoğun hesaplamaya dayalı karmaşık problemler kolayca çözülüyor. Süper bilgisayardan yararlanmak isteyen araştırmacılar ve firmalar İstanbul Medipol Üniversitesinden hizmet alabiliyor.

DONANIM ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR
Süper bilgisayar, güçlü işlemciler içeren sunucu sistemleri düşük gecikmeli ve yüksek hızlı özel ağ altyapısı kullanılarak bir bütün olarak çalışabiliyor. Süper bilgisayarı benzersiz kılan donanım özellikleri ise oldukça dikkat çekici. Süper bilgisayarda toplamda 2024 çekirdek, 60 bin GBYTE RAM, 1 milyon 48 bin 576 GBYTE depolama alanı ve 40 GBİTS/S Cisco Network yer alıyor. 

MEDİPOL, GOOGLE VE AMAZON’A RAKİP OLACAK
İstanbul Medipol Üniversitesi, süper bilgisayar sistemi ile ülkemizdeki akademik ve sanayi kullanıcılarına Google ve Amazon’dan daha cazip şartlarda hizmet vermeyi hedefliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:23