Ana içeriğe atla

Eğitim Fakültesi otizmli bireyler için yaz okulu düzenledi

09.08.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’na karşı farkındalık oluşturmak ve maddi olanakları kısıtlı olan otizmli bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlamak için yaz ..

w

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ olan bireyler için yaz okulu düzenlendi. ‘Aslı ve Kuzey’ ismi konulan yaz okulu projesinin koordinatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Macaroğlu Akgül, proje yürütücülüğünü ise Öğretim Üyesi Dr. Hatice Şengül Erdem gerçekleştirdi. Bir ay süren yaz okulu çerçevesinde öğrencilerimiz otizmli bireylerin hayatlarını normal bir şekilde devam ettirmeleri ve toplumla bütünleşmeleri için çalışmalar gerçekleştirdi. Otizm Güçlü Aile Derneği Başkanı Demet Uyar’ın da katkı sunduğu yaz okulunda akademik becerilerin öğretiminden ziyade OSB’li bireylerin kişisel bakım becerilerinin artırılması üzerinde çalışmalar yapıldı.

ÖĞRENCİLERİN HAYATA BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

Öğrencilerin hayata bakış açılarını değiştiren projenin koordinatörü Prof. Akgül, gönüllü olarak projeye katılan öğrencilerin otizme karşı farkındalıklarının artığını söyledi. Projenin aileler üzerinde de etkili olduğunu kaydeden Akgül şöyle dedi: “Aslı ve Kuzey Yaz Okulu Projesi öğrencilerimizin hayata bakış açısını değiştirdi. Proje sayesinde öğrencilerimiz otizme karşı farkındalık kazandı. Tüm yaş gruplarındaki gönüllüler otizmli bir bireyle vakit geçirip iletişim kurdu. Öğrencilerimiz toplumda otizmli bireylerin var olabilme savaşına destek verdi ve vermeye devam edecek. Maddi imkânı kısıtlı olan otizmli bireylerde proje sayesinde sosyalleşme ve sanatsal etkinliklerde bulunma fırsatı yakaladı. Otizmli bireyle birlikte gelen aile fertleri de çocukları ile ilgili sohbetler edip fikir ve tecrübe alışverişi yaptı. Böylece proje aileler üzerinde de etkili oldu.”

ASLI VE KUZEY OTİZM YAZ OKULU WEB SİTESİ

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:22