Ana içeriğe atla

Medipol’de ‘RF Devreleri ve Mikrodalga Sistemleri Laboratuvarı’ kuruldu

10.08.2018

Yürüttükleri projelerle araştırmaya dayalı eğitim konusunda Türkiye’de lider olmayı hedefleyen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan ‘RF Devreleri..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından kurulan ‘RF Devreleri ve Mikrodalga Sistemleri Laboratuvarı’nın açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. ASELSAN ve Rohde & Schwarz’ın da kurulmasına katkı sunduğu laboratuvar Türkiye’nin RF ve mikrodalga alanındaki mühendis ihtiyacını karşılamaya fayda sağlayacak. Ulusal alanda öncülerden biri olan laboratuvar, alt yapı olarak bütüncül sisteme sahip. Mühendislik teori eğitimini alan öğrenciler laboratuvardaki alt yapı sistemleri sayesinde yaptıkları tasarımları simülasyonla pekiştirecek ve buradaki aletlerle ürettiklerini test edip teori ile gerçek hayat arasında daha sağlam bir ilişki kurabilecek.

MÜFRETEDA YENİ DERSLER EKLENDİ

Kadrosunda ABD başta olmak üzere Almanya ve Japonya gibi ülkelerden gelen bilim insanlarını barındıran Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi yeni dönemde bu bütüncül yaklaşımı benimseyerek yeni dersleri de müfredata ekledi. Halihazırda yürüttükleri projeler ve yeni projeleriyle araştırmaya dayalı eğitim konusunda Türkiye’de lider olmayı hedefleyen fakülte, bünyesindeki araştırma laboratuvarlarıyla da öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma potansiyellerine katkı sunuyor.

MİKRODALGA NEDİR, NERELERDE KULLANILIR?

Mikrodalga, dalga boylarında bir milimetre ile bir metre arasında değişen elektromanyetik radyasyon formu; 300 MHz (100 cm) ve 300 GHz (0.1 cm) arasındaki frekansları kapsayan mikrodalga elektromanyetik dalganın dalga boyunun 1 metreden kısa olduğu frekansları tanımlar. Mikrodalgalar en yaygın olarak uydu haberleşmesi, radar sinyalleri, telefon ve navigasyon uygulamalarında kullanılır. Mikrodalgaların kullanıldığı diğer uygulamalar tıbbi tedaviler, malzemeleri ve gıda hazırlanması vb. yerlerde kullanılır.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:20