Ana içeriğe atla

Rektör Aydın, Habertürk’te konuştu

23.06.2015

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Habertürk TV’de ekrana gelen “Yolun Başındayken” adlı programın konuğu oldu. Üniversite tercihi yapacak adaylara tavsiyelerde bulunan Aydın,..

 b4830fdc-10a0-4129-b7ab-9a09d3874130-Sabahattin_Aydin_Haberturk_TV.jpg

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, 22 Haziran 2015 Pazartesi günü Habertürk TV’de yayınlanan “Yolun Başındayken” adlı eğitim programının konuğu oldu. Görkem İldaş’ın sorularını yanıtlayan Aydın, Medipol Üniversitesi’nin sağlık kökenli bir üniversite olduğunu ve ilk kurulan fakültelerden birinin Tıp Fakültesi olduğunu söyledi. Türkiye’de, sağlık alanındaki tüm uzmanlık alanlarının eğitimini verdiklerini söyleyen Aydın, ülkemizin hekim yetiştirmesi açısından Avrupa ve komşu ülkelere göre iyi bir konumda olduğunu ifade etti. Medipol Üniversitesindeki Uluslararası Tıp Fakültesi ile araştırmacı hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Aydın, bu fakülteye sadece burslu öğrenci aldıklarını belirtti.

“ORTEZ-PROTEZ BÖLÜMÜ TÜRKİYE’DE BİR İLK”
Rektör Aydın Türkiye’de ilk defa Medipol Üniversitesinde açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Ortez-Protez Bölümüyle ilgili konuştu. Türkiye’de son 10 yılda sağlık alanında gerçekleşen değişimlerin bu alandaki nitelikli uzmanlar yetiştirme ihtiyacı doğurduğunu ifade eden Aydın, ortez-protez teknikerlerinin sadece cihazların kişiler üzerinde nasıl uygulanacağıyla ilgili eğitim aldıklarını ancak ortez-protez sistemleri üretimi yapabilecek donanıma sahip olmadıklarını söyledi. Ortez-Protez Bölümlerinin ise ortez-protez cihaz sistemlerini üretebilecek nitelikte uzmanlar yetiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Aydın, ortez-protez cihazlarının genellikle Avrupa’dan ithal edildiğini söyledi. Türkiye’nin komşu ülkelerinde var olan sorunlar nedeniyle kolu, bacağı ve çeşitli organları kopmuş insanların tedavi amacıyla son yıllarda yoğun bir şekilde Türkiye’ye geldiğini belirten Aydın, bu cihazların yerli üretiminin bir gereklilik olduğunu söyledi. Aydın ayrıca Medipol’de Ortez-Protez, Biyomedikal Mühendisliği ve Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin ortak derslere girip birlikte projeler gerçekleştirebileceğini, dolayısıyla diğer alanlarda da uzmanlaşabileceğini söyledi.

“SOSYAL BİLİMLERDE ATILIM YAPACAĞIZ”
Medipol Üniversitesi’nin mevcut bölüm ve programların yanı sıra bu yıl Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonomi ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümlerde ilk kez öğrenci kabul edeceğini belirten Rektör Aydın, sosyal bilimler alanında büyük bir atılım yapmayı planladıklarını anlattı.

“MEDİPOL’DE 10 BÖLÜM YÜZDE YÜZ BURSLU”
Burs konusunda vizyonlarının çok geniş olduğunu ifade eden Aydın, Medipol Üniversitesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümlerinin de aralarında olduğu 10 bölümün sadece yüzde yüz burslu olarak öğrenci kabul ettiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:59